maandag 22 januari 2007

Nog twee kandidaten terminal Tweede Maasvlakte

Er zijn nog twee consortia in de race voor de tweede concessie voor een containerterminal op de Tweede Maasvlakte. De shortlist, zo wordt uit betrouwbare bron vernomen, bestaat uit DPWorld met de New World Alliance en MSC met PSA. Andere bieders op de concessie kregen vlak voor de kerstdagen van het Havenbedrijf Rotterdam te horen dat ze niet op de shortlist zijn gekomen.

Het laatste is bevestigd door het Havenbedrijf Rotterdam. Het contract met het 'winnende team' zal al in de loop van de zomer worden getekend, aldus een woordvoerder. Over de namen van de partijen op de shortlist wil de Havenbedrijf-woordvoerder zich echter niet uitlaten.

Welingelichte bronnen melden echter dat het om DPWorld en MSC met hun partners gaat. De New World Alliance, partner van DPWorld, bestaat uit de rederijen APL, Hyundai Merchant Marine en Mitsui OSK/MOL.

De nog te vergeven tweede concessie op de nog aan te leggen Tweede Maasvlakte wordt 146 hectare groot, krijgt 2.350 meter kade en moet zo'n 3,5 miljoen teu aan containers per jaar kunnen doorzetten. De eerste concessie, 167 hectaren voor 4,5 miljoen teu, werd in juni vorig jaar onderhands gegund aan APMT.

(Bron: Nieuwsblad Transport)

Geen opmerkingen: