maandag 23 april 2007

Extra Zuid-Amerikadienst Maersk op Antwerpen


Maersk Line neemt Antwerpen op als nieuwe aanloophaven in de zogenaamde L-Class Service. Dat is de belangrijkste dienst van de Deense rederij tussen Europa en de oostkust van Zuid-Amerika.

Voor de verladers die via Antwerpen verschepen, betekent dit een tweede wekelijkse loop van Maersk op dit vaargebied. Ook de zusterrederij Safmarine gebruikt de dienst. Het eerste schip dat de Scheldehaven rechtstreeks aanloopt, is de 4.500 teu grote Leda Maersk op 19 mei.
Een van de L-class schepen van Maersk zoals die varen op Zuid-Amerika. Foto Stefan Verberckmoes.

Het nieuwe Europese vaarschema van de dienst wordt: Rotterdam, Thamesport, Bremerhaven, Antwerpen, Le Havre en Algeciras. In Zuid-Amerika staan aanlopen in Itaguai (Sepetiba), Santos, Buenos Aires, Montevideo en Rio Grande op het programma.

De opname van Antwerpen in de rotatie heeft als gevolg dat Vigo volgende maand uit het vaarschema verdwijnt. Maersk blijft de Spaanse haven bedienen via transshipment over Algeciras. Tussen beide havens wordt voortaan een schip van 1.837 teu ingezet, dat bijna dubbel zo groot is als de 950 teu grote Husky Runner die tot op heden als Vigo feeder fungeerde.

(Bron: Nieuwsblad Transport)