donderdag 30 november 2006

CSAV Norasia begint dienst naar India

CSAV Norasia begint rond de jaarwisseling een nieuwe India Middle East Europe Service (IMEX). De Europese aanloophavens worden Rotterdam, Hamburg en Felixstowe. via Jeddah en Jebel Ali gaat het vervolgens naar Mundra en Nhava Sheva.

Op de terugweg naar Rotterdam wordt ook de Egyptische haven Port Said bediend. De nieuwe lijn volgt op dit vaargebied een westbound rond-de-werelddienst op, die wordt gestaakt.

De IMEX wordt verzorgd met zes schepen van gemiddeld 2.800 teu. De meeste ervan komen uit de vloot voor de rond-de-werelddienst. De eerste eastbound afvaart geschiedt op oudjaar in Felixstowe met de Norasia Balkans.

Met de IMEX kan CSAV Norasia de bediening van het Midden-Oosten hervatten. Tot eind vorig jaar werd Jebel Ali nog aangelopen door de schepen uit de dienst tussen Europa en het Verre Oosten.

Die laatste lijndienst gaat voortaan als ANE (Asia North Europe) door het leven. Ze doet Felixstowe niet meer aan om de stiptheid te verbeteren. Na 8 januari zijn de Europese aanloophavens Le Havre, Hamburg, Rotterdam en Antwerpen.