donderdag 4 januari 2007

Havenbedrijf Rotterdam viert jubileumjaar


Het Havenbedrijf Rotterdam gaat de Rotterdammers, het personeel, het bedrijfsleven en gemeenten dit jaar trakteren. Het bedrijf bestaat 75 jaar en heeft een aantal feestelijke activiteiten aangekondigd: van een nieuwe cultuurprijs tot een voetbaltoernooi.

Het jubileumjaar bestaat in hoofdzaak uit publieksevenementen en een klein aantal besloten festiviteiten, zoals feestavonden voor de 1.250 personeelsleden.

Samen met Codarts, de hogeschool voor de kunsten, en het Nieuwe Luxor Theater heeft het havenbedrijf de Prix du Port in het leven geroepen. Het is een muzikale talentenjacht voor studenten van de conservatoriumafdeling van Codarts. De beste studenten van de afstudeerrichtingen klassiek, jazz, pop, wereldmuziek en muziektheater strijden 21 april om de Prix du Port, een prijs waaraan een geldbedrag en een beeldje zijn verbonden.

Voetballiefhebbers komen 3 en 5 augustus aan bod tijdens het Port of Rotterdam Tournament voor clubs uit havensteden. Het havenbedrijf is in onderhandeling met Liverpool en het Hamburgse HSV. Feyenoord en de Chinese club Shanghai Shenua zijn al zeker van deelname. Verder staan 18 zogenoemde voetbalclinics voor pupillen op het programma onder leiding van Ben Wijnstekers en Peter Houtman.

De geschiedenis van de Rotterdamse haven staat centraal op de fototentoonstelling Port Images in het gebouw Las Palmas op de Wilhelminapier. Daar vestigt zich dit jaar onder andere het Nederlands Fotomuseum, dat de tentoonstelling samenstelt. Ook Nieuwsblad Transport verhuist naar dit voormalige werkplaatsengebouw van de Holland Amerika Lijn.

(Bron: Nieuwsblad Transport)