donderdag 18 januari 2007

Delmas en NileDutch samen in nieuwe dienst

NileDutch, specialist op West-Afrika, stapt samen met branchegenoot Delmas in een gezamenlijke dienst tussen Zuid-Amerika en West-Afrika. Beide reders leggen een schip in van 1.300 teu met reefercapaciteit. De dienst krijgt een frequentie van 18 dagen en loopt in Brazilie Sao Francisco do Sul, Santos en Rio de Janeiro aan. In Afrika worden Luanda (Angola) en Pointe Noire (Congo) aangelopen, waarna weer koers in westelijke richting wordt gezet.

(Bron Nieuwblad Transport)

Marktgeruchten: Maersk neemt Hapag over


De koers van het aandeel TUI, moedermaatschappij van de Duitse rederij Hapag-Lloyd, is de laatste dagen in Frankfurt aardig opgelopen. Dat gebeurde op geruchten dat AP Moeller Maersk belangstelling zou hebben voor Hapag-Lloyd.

Gisteren liep de koers van TUI2,7 procent op tot 16,52 euro. Dat was de hoogste slotkoers sinds begin november.

Een deel van de aandeelhouders van TUI, een conglomeraat rondom de gelijknamige reisorganisatie, vindt dat het concern zijn rederijactiviteiten beter kan verkopen. TUI zelf heeft tot dusver volgehouden zeker niet van zijn rederij af te willen.

De rederijpoot werd een jaar geleden zelfs nog versterkt door de overname, voor twee miljard dollar, van CP Ships. Daarmee ontstond de in grootte vijfde containerlijnvaartrederij ter wereld. Maersk en TUI willen niet op de marktgeruchten ingaan.

(Bron: Nieuwsblad Transport)