dinsdag 13 maart 2007

Smit mag Repubblica di Genova bergen


Bergingsbedrijf Smit Tak heeft de opdracht verworven het gekapseisde schip van Grimaldi in de Antwerpse haven recht trekken. Het Italiaanse schip Repubblica di Genova kwam donderdag op zijn kant te liggen door een technische storing. De berging gaat waarschijnlijk enkele maanden duren. Het omgeslagen schip is inmiddels een grote attractie in het Verrebroekdok in Antwerpen.

(Bron: Nieuwsblad Transport)

Extra dienst Senator op Zuid-Amerika

Senator Lines start een extra wekelijkse lijndienst naar de oostkust van Zuid-Amerika. De Duitse rederij doet dat door slots te kopen op de nieuwe dienst die China Shipping, "K"Line, Maruba en de Evergreen-dochter Hatsu deze maand beginnen.

De eerste afvaart vindt plaats met de CSCL Napoli op 20 maart uit Rotterdam. Senator is al op het vaargebied actief via een slotcharter bij MSC. De start van de tweede dienst laat de Duitsers toe om voortaan een directe dienst naar Montevideo aan te bieden.

De andere aanloophavens van de nieuwe lijn zijn Santos, Buenos Aires, Rio Grande en Sao Francisco do Sul. In Europa wordt geladen in Rotterdam, Hamburg en Antwerpen.

De Duitsers verkopen de extra dienst onder de naam Europe East Coast South America Service of ESX. Het is de eerste nieuwe lijn voor Senator sedert de forse reorganisatie van eind vorig jaar, toen bijna een derde van alle diensten gestaakt werd.

(Bron: Nieuwsblad Transport)